Haber Bandı Teknoloji Robot süpürgeler hacklendi: Küfürler savurup evcil hayvanları kovaladılar!
Robot süpürgeler hacklendi: Küfürler savurup evcil hayvanları kovaladılar!

Robot süpürgeler, temizlik işlerini kolaylaştırmak için tasarlanmış teknoloji aletler olsa da, son günlerde yaşanan olaylar kullanıcıları endişelendirdi. Saldırıya uğrayan temizlik aletleri hackerlar tarafından uzaktan kontrol edilerek küfürler etti ve evcil hayvanları kovalayarak paniğe neden oldu.

14 Ekim 2024 - 15:18

Robot süpürgeler hacklendi: Küfürler savurup evcil hayvanları kovaladılar!

Sonunda bu da oldu! Robot süpürgeler Hack'lendi küfürler savurdu

Son günlerde yaşanan hack olayları, akıllı ev teknolojilerinin güvenlik açıklarını tekrar gündeme getirdi…

Ecovacs Deebot X2 Omni model robot süpürgeler, hackerlar tarafından ele geçirilerek kullanıcılara ciddi rahatsızlıklar vermeye başladı.

KÜFÜRLER ETTİ, HAYVANLARA SALDIRDI

Mayıs ayında, ABD'nin Minnesota, Teksas ve Kaliforniya eyaletlerinde en az üç Ecovacs Deebot X2 robot süpürgenin hacklendiği bildirildi. ABC News'in haberine göre, hackerlar bu robotların kamera, hoparlör ve uzaktan kontrol sistemlerini kullanarak ev sahiplerine küfürler etti ve evcil hayvanlara saldırdı.
 


BAŞKASI TARAFINDAN KONTROL EDİLDİ

Avukat Daniel Swenson, televizyon izlerken süpürgesinin aniden çalışmaya başladığını ve hoparlöründen garip sesler duyduğunu belirtti. Swenson, süpürgenin kameralarının uzaktan bir başkası tarafından kullanıldığını fark edince cihazın şifresini değiştirip yeniden başlattı. Ancak kısa bir süre sonra, robot yeniden hareket etti ve hoparlöründen ırkçı hakaretler yayılmaya başladı.

Benzer bir olay Los Angeles'ta da yaşandı. Hackerlar, bir robot süpürgeyi köpeği kovalaması için yönlendirirken, hakaret dolu sözler kullandı. Beş gün sonra, El Paso'daki başka bir kullanıcı da süpürgesinin aynı şekilde saldırıya uğradığını bildirdi.
 


FİRMA SORUNUN ÇÖZÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Bu tür hack olayları, robot süpürgelerin Bluetooth sistemindeki güvenlik açığından kaynaklandığı düşünülüyor. 2023'te bir hacker konferansında, dört haneli PIN korumasının sadece uygulama tarafından kontrol edildiği ve robot ya da sunucular tarafından doğrulanmadığı ortaya çıkmıştı.

Ecovacs, bu sorunun çözülmüş olduğunu ve Kasım 2024'te yeni bir güvenlik güncellemesi yayınlayacaklarını açıkladı. Şirket, ayrıca, güvenlik ihlaline dair herhangi bir kanıt bulunmadığını ve şüpheli girişlerin bir IP adresinden geldiğini ve bu adresin hemen engellendiğini belirtti.
 

Kaynak İHA
YORUMLAR
{{ commentList.length }} Yorum
YORUM YAP

Seç