Haber Bandı Dünya Haberleri
Dünya Haberleri
İsrail Lübnan'ı vuruyor: 274 kişi öldü, 400'den fazla yaralı var

İsrail ordusu, Lübnan kasabalarında Hizbullah’ın silah sakladığını iddia ettiği evleri hedef aldı, 800 bombardıman düzenledi. Hizbullah ise üç İsrail mevzisini çok sayıda roketle vurdu. İsrail, akşam saatlerinde Beyrut'u vurmaya başladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında çocuk, kadın ve...

Hizbullah'tan İsrail'e sert karşılık: 'Acımasız katliama ilk yanıt' füzelerle verildi

Hizbullah, geçtiğimiz hafta İsrail’in çağrı cihazı ve telsizlere yönelik siber saldırılarına karşılık olarak İsrail’e füze saldırısı başlattı. Hizbullah saldırıyı, “İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği acımasız katliama ilk yanıt” olarak nitelendirdi. Yayınlanan açıklamada, İsra...

İran'da kömür madeni faciası: Ölü ve yaralılar var

İran'ın doğusundaki Güney Horasan kentindeki kömür madeninde metan gazı patladı. Reuters'ın bildirdiğine göre patlamada en az 51 madenci yaşamını yitirdi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

Zelenski'den gizemli zafer planı: Bu hafta ABD'ye sunacak

Ukrayna Devlet başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'yla savaşı sonlandırmaya yönelik gizemli zafer planını bu hafta gerçekleştireceği ABD ziyareti sırasında liderlere sunmaya hazırlanıyor. Gizemli plan ile ilgili fazla ayrıntı vermeyen Ukraynalı lider, planın Biden'ın yanı sıra ABD başkan adayları Kama...

Trump, Kamala Harris'in canlı yayın teklifini geri çevirdi: "Tartışma için çok geç"

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris'in "23 Ekim'de CNN'de canlı yayında tartışalım" şeklindeki önerisini "tartışma için çok geç" diyerek reddetti.

İki ülkeden vatandaşlarına çağrı: Lübnan'ı derhal terk edin

ABD ve Ürdün, İsrail'in saldırıları altında bulunan Lübnan'daki vatandaşlarına acil çıkış çağrısında bulundu. İki ülke, vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmaları uyarısını yineledi.

Üst düzey askeri komutanlardan Akil'in öldüğü doğrulandı! Bir isim daha var...

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in Beyrut'a gerçekleştirdiği saldırıda üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in hayatını kaybettiğini doğruladı. Ayrıca Hizbullah'ın Rıdvan biriminin üst düzey komutanlarından Ahmed Vehbi'nin de öldürüldüğü belirtildi.

İsrail, Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’in öldürüldüğünü öne sürdü

İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından Beyrut saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’in öldürüldüğü iddia edildi.

Üçüncü Dünya Savaşı ihtimaline karşı en güvenli ülkeler: İşte riskten uzak 12 ülke!

Son dönemde küresel çatışmalar Üçüncü Dünya Savaşı endişelerini artırdı. Lübnan'da Hizbullah'ın telsiz ve çağrı cihazlarının patlatılması sonucu 20 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. Bu olay, küresel bir savaşın ne denli yıkıcı olabileceğini gösterdi. Peki, olası bir Üçüncü Dünya Savaş...

Hizbullah'tan siber saldırı sonrası İsrail'e misilleme!

İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak yaptığı siber saldırıların ardından Hizbullah'tan ilk misilleme geldi. İsrail sınır bölgesi, 150 roketle vuruldu. Hizbullah bu saldırılarda katyuşa füzelerini kullandı.

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09
  • 10
İran'da korkutan deprem!

Kuzey Horasan eyaletinin merkez kenti Bocnurd'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İsrail yine okulu hedef aldı! 13’ü çocuk 21 kişi hayatını kaybetti…

İsrail'in Gazze'de yerinden edilen sivillerin barındığı bir okula gerçekleştirdiği saldırıda 13'ü çocuk 21 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Peru'daki orman yangınları! Can kaybı 18 oldu…

Peru’da devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi.

ABD’de başkanlık seçimleri öncesinde 3 eyalette erken oy kullanma işlemleri başladı

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde 3 eyalette erken oy kullanma işlemleri başladı. Minnesota, Virginia ve Güney Dakota eyaletlerinde yaşayan seçmenler sandık başına gitti.

İran’da 2 bin 887 mahkuma Hamaney’den af ve ceza indirimi

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, 2 bin 887 mahkumun af veya ceza indirimi kapsamında değerlendirilmesi önerisini onayladı.

Macaristan'da sel suları parlamento binasına ulaştı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de etkili olan şiddetli yağışlar sonucu Tuna Nehri'nin taşmasıyla birçok nokta sular altında kaldı. Sel suları, parlamento binasına ulaştı. Yetkililer su seviyesinin yarın zirveye ulaşacağı konusunda uyarıda bulundu.

Kamala Harris: Eğer evime biri girerse vurulur

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, katıldığı programda kendisine silah sahibi olup olmadığı ile ilgili sorulan soruya verdiği “Eğer evime biri girerse vurulur” sözleriyle tepki çekti.

Afrika'da maymun çiçeği alarmı: Salgın kontrolden çıktı

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (Africa CDC), kıta genelinde maymun çiçeği vakalarında endişe verici bir artış eğilimi olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Ülke tarihinin en büyük yangını! Ulusal yas ilan edildi...

Portekiz'de 14 Eylül'den bu yana devam eden orman yangınları, yedi kişinin ölümüne neden oldu. Yangınlar, ülke tarihinin karşılaştığı en büyük orman yangınlarından biri olarak kayıtlara geçerken, bugüne kadar yanan bölgenin, başkent Lizbon'un 10 kat büyüklüğünde bir alana eşit olduğu belirtildi. Yangınlar nedeniyle ülkede ulusal yas ilan edildi, bayraklar yarıya indirildi.

Brüksel metrosunda doğan bebeğe ömür boyu ücretsiz abonelik

Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplu taşıma şirketi (STIB), metro yolculuğunda başlayan doğum neticesinde istasyonda dünyaya gelen bebeğe ömür boyu ücretsiz abonelik hediye etti.

İsrail’in Lübnan’daki siber saldırısında gizemli CEO şüpheleri üzerine çekti

İsrail’in Lübnan’da çağrı cihazlarını ve telsizleri patlatarak yaptığı kanlı eylemin arkasındaki isimlerden birinin 2 yıl önce Macaristan’da kurulan firmanın CEO’su Cristiana Barsony Arcidiacono olduğu üzerinde duruluyor. Şirketin internet sitesine erişim sağlanamazken gizemli kurucunun hakkında çok az şey biliniyor.

İsrail'den Lübnan'a gece boyu bombardıman: Hizbullah hedefleri vuruldu

İsrail, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah'a yönelik hava saldırılarında 100 noktada bin roket başlığının imha edildiğini duyurdu.

Putin, Batı'dan gıda ithalatı yasağını 2 yıl daha uzattı

Rusya lideri Putin, Kırım'ın Rus topraklarına yeniden katılmasıyla bağlantılı yaptırımlara cevaben 2014 yılında Batılı ülkelere uygulamaya başladığı gıda ambargosunu 2 yıl daha uzattı.

Lübnan'a hava saldırısı! İsrail savaş uçakları, Hizbullah hedeflerini vurdu...

İsrail savaş uçakları, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi. İsrail'den yapılan açıklamaya göre Hizbullah'ın ateşlenmeye hazır 30 füze platformuyla 150 füze rampası hedef alındı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami’den İsrail’e: Yok oluşuna tanık olacağız!

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Hizbullah mensuplarının kullandığı telsizlerin patlatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu tür terör eylemleri şüphesiz İsrail rejiminin çaresizliğinin ve art arda gelen başarısızlıklarının sonucudur. Bu kana susamış ve cani rejimin yok oluşuna tanık olacağız” dedi.

Fransa ve ABD, Lübnan söz konusu olduğunda itidal çağrısında bulunma konusunda hemfikir…

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransız mevkidaşı Stephane Sejourne ile Paris’te yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Fransa ve ABD, genel olarak Orta Doğu, özel olarak da Lübnan söz konusu olduğunda itidal çağrısında bulunma ve gerilimi azaltma konusunda hemfikirdir” dedi.

İsrail'den kuzey cephesi için hamle: Savaşta yeni aşama onaylandı

Lübnan'daki cihaz patlamalarının ardından Mavi Hat olarak bilinen sınır bölgesinde tansiyon yükseldi. İsrail, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerinin vurulduğunu açıkladı. Ordu komutanının kuzey bölgesine ilişkin planları onayladığı duyuruldu.

Lübnan sınırında gerilim tırmanıyor: İsrail ve Hizbullah'tan karşılıklı saldırılar

Lübnan'daki cihaz patlamalarının ardından Mavi Hat olarak bilinen sınır bölgesinde tansiyon yükseldi. İsrail ve Hizbullah güçleri dün geceden bu yana karşılıklı saldırılarla birbirlerini hedef aldı. Hizbullah saldırılarında sekiz İsraillinin yaralandığı, ikisinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

Trump kampanyasına siber saldırı! FBI: İranlı korsanlar bilgileri Biden'ın ekibine yolladı

FBI, İranlı internet korsanlarının Donald Trump'ın seçim kampanyasına ait bilgileri ABD Başkanı Joe Biden'ın ekibine gönderildiğini açıkladı. İran, iddiaları reddederken, Trump ise Kamala Harris'i yasa dışı bir şekilde casusluk yapmakla suçlayarak istifa etmeye çağırdı.

Tayland'da piton dehşeti: 64 yaşındaki kadın 4 saatlik mücadelenin ardından kurtarıldı

Tayland'da tek başına yaşadığı kiralık odada piton saldırısına uğrayan 64 yaşındaki Arrom Arunroj'un kurtarılma görüntüleri ortaya çıktı.


Seç