Haber Bandı Yaşam Haberleri
Yaşam Haberleri
İstanbul'daki yapı şaşkına çevirdi: Kaçak kat üstüne kaçak kat

Fatih'te 4 katlı binada yapılan kaçak katın üzerine bir kat daha çıkıldı. Tek binada iki ayrı yapıyı andıran yapı görenleri şaşırttı.

Türkiye'nin 20 bin yıllık buzulları eriyor… Uzmanlar ‘ciddi önlem gerekiyor’ diyor

Hakkari il merkezi ile Yüksekova ilçesi arasındaki vadide yer alan 20 bin yıllık buzullar yavaş yavaş erirken doğaseverler ise acilen önlem alınmasını istiyor.

Esra Erol'da bir genç, 1 milyon 400 bin TL para verdiği sevgilisinin erkek olduğunu öğrendi

Esra Erol'da programına katılan Okan isimli genç adam, 1 yıldır sosyal medyada görüştüğü ve evlenmeyi düşündüğü kadına 1 milyon 400 bin lira yolladığını ancak bir daha sevgilisine ulaşamadığını açıkladı. Programda kadını bulan Esra Erol aslında kadının erkek olduğunu canlı yayında açıkladı.

Yeni bir hayata adım attı! Sokakta kalan vatandaşın inanılmaz değişimi...

Antalya sokaklarında zorlu bir yaşam süren evsiz vatandaşa Kepez Belediyesi yardım eli uzattı. Tanınmayacak halde bulunan vatandaş önce alkol bağımlılığından kurtarıldı, ardından kişisel bakımları yapılıp belediyede iş ve kalacak yer temini sağlandı.

İphone 16 kuyruğu! Gece saatlerinden itibaren sıraya girdiler

İstanbul'da ünlü bir cep telefonu markasının yeni modeli, Üsküdar ve Kadıköy'deki mağazalarda satışa sunuldu. Vatandaşlar, akşam saatlerinde mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yeni telefonun fiyatı 65 bin TL'den başlayıp 120 bin TL'ye kadar çıkıyor.

1970'ten beri görülen en sıcak yaz! Türkiye'de bu yaz 76 milyon insan aşırı sıcakların etkisinde kaldı…

Türkiye'de bu yaz 1970'den beri görülen en sıcak yaz olarak kayıtlara geçerken, 76 milyon insan bu dönemde iklim değişikliğinin yol açtığı ve insan sağlığı için potansiyel riskli kabul edilen en az 30 günlük aşırı sıcaklıklara maruz kaldı.

ÖSYM duyurdu: Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler için gerçekleştirilen 2024 Dikey Geçiş Sınavı kapsamında tercih işlemlerinin başladığını duyurdu. Peki, DGS tercihleri nasıl yapılır, geçiş bölümleri neler, boş kontenjan sayısı kaç? İşte bilinmesi ger...

Yayladere 'Türkiye güzeli' doktorunu bekliyor: "İlçemiz güzeldir"

Miss Turkey 2024 Güzellik Yarışması’nda birinci seçilen ve Sağlık Bakanlığı’nın 118’inci dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında Bingöl Yayladere'ye atanan İdil Bilgen’i, bölge halkı ilçeye davet etti.

Türkiye'nin yaşam süresi kısaldı: Listenin zirvesinde Tunceli var

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de ortalama yaşam süresi 77,3 yıla düştü. 2021-23 hayat tabloları verilerine göre listenin zirvesinde Tunceli yer alırken, beklenen yaşam süresinin en az olduğu il Kilis oldu.

Yılın son Süper Kanlı Ay tutulması gökyüzünde görsel şölen oluşturdu

İstanbul'da 2024 yılının son Ay tutulması görsel şölen oluşturdu. Tutulma sırasında Ay yüzeyinin kırmızı renge bürünmesi oluşan Süper Kanlı Ay tutulması, gökyüzünde görsel şölen oluşturdu.

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09
  • 10
Naci Görür'den kritik uyarı… Tunceli-Pülümür bölgesini işaret etti: 7 büyüklüğünde deprem yolda!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem gerçeğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Görür, Tunceli-Pülümür'de 7 büyüklüğünde deprem beklendiği konusunda uyardı. Marmara bölgesinde de deprem beklendiğinin altını çizen Görür, İstanbul'un depreme hazır olmadığını ifade etti.

Tekirdağ’da gemiden düştüğü iddia edilen Hindistan vatandaşı bulunamadı

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde gemiden düştüğü iddia edilen Hindistan vatandaşı gemi mürettebatı bulunamazken, 5 günlük arama çalışmalarında herhangi bir ize rastlanılmadı.

Ne altın ne de para! Belediye başkanının sıra dışı düğün hediyesi herkesi şaşırttı

Mersin sağlık çalışanı Seher Öz ve Uzman Çavuş Ahmet Doğan düğününde takı merasiminde takılan herkesi hayrete düşürdü. Gelin ve damada beşi bir yerde altın yerine beşi bir yerde sebze tohumu takıldı.

Gaziantep'te akıl almaz taşıma yöntemi

Gaziantep'te 3 şahsın motosiklet üzerinde motosiklet taşıdığı tehlikeli anlar anbean cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Heimlich deneyi önce korkuttu sonra alkış aldı...

Kastamonu'da ilk yardım bilincini yaymak amaçlı bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen sosyal deneyde boğazına yemek takılan vatandaşa "Heimlich" manevrası ile müdahale edilmesi sağlandı.

Süper kanlı ay tutulması: Geri sayım başladı...

Yılın son Ay tutulması bu hafta gerçekleşerek görsel bir şölen yaratacak. 18 Eylül gecesi gerçekleşmesi beklenen tutulma sırasında Ay, yüzde 14 daha büyük görünecek. Tutulma sırasında Ay yüzeyinin kan kırmızısı bir renge bürünmesi bekleniyor.

Şeftali ağacına asılan not kalpleri ısıttı...

Bursa'da bir kişi, yolu üzerindeki bahçeden 5 şeftali ve 2 salkım üzüm kopardı. Bunun karşılığında bahçe sahibine "hakkını helal etmesini" istediği bir notla, aldığı meyveler karşılığında 50 lira bıraktı.

Narin için Yusufeli Barajı'nda 13 bin kulaç attılar

Artvin'in Yusufeli ilçesinde profesyonel yüzücü Hadi Katkat ile Hasan Heke, Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan küçük Narin için Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı'nda yaklaşık 13 bin kulaç attı.

Balayından dönüyorlardı… Yeni evli çifti ölüm ayırdı!

Denizlili genç çift balayından dönüşlerinde kaza yaptı. Kazada 21 yaşındaki damat, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Aman dikkat! Meteoroloji 50 il için sağanak uyarısı yaptı…

Meteoroloji 14 Eylül hava durumu raporun yayımladı. Yeni rapora göre pazar günü itibariyle İstanbul dahil 50 il için sağanak uyarısı yapıldı. Yağışlar bu bölgelerde 5 gün boyunca devam edecek. İşte bölge bölge hava durumu raporu...

Fanatik babalar sınır tanımıyor! Oğlunun adını 'Icardi' koydu

Ali ve Zehra Ay çifti, Galatasaray Efsanesi Fatih Terim ile aynı gün doğan bebeklerine 'Umut Halil Icardi' ismini verdi. Baba Ali Ay, Galatasaray sevdalısı olduğu için çocuğuna 'Icardi' ismini verdiğini söyleyerek, 'İnşallah Icardi gibi yıldız bir futbolcu olur' dedi.

12 yıl önce Cilo Dağı’nda keşfetti, şimdi birçok ülkeye gönderiyor… Kaya balının kilosu 3 bin TL!

Hakkarili çiftçi, Cilo Dağı eteklerinde 12 yıl önce keşfettiği ve Norveç ile İsviçre gibi ülkelere gönderdiği kaya balının kilosunu bu sene 3 bin TL'den satışa çıkarttı.

Van'da tek şişte 65 metrelik kebap, dakikalar içinde tüketildi

Van Gurme ve Gastronomi Fuarı'nda, usta şef Salih Oral tarafından tek bir şişte pişirilen 65 metre uzunluğundaki kebap, birkaç dakika içinde büyük bir hızla tükendi.

34 harften oluşan ‘Ortak Türk Alfabesi' önerisi kabul gördü

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Dünyası Ortak Alfabe Komisyonu, Türk Akademisi ve Türk Dil Kurumu tarafından Azerbaycan'da düzenlenen üçüncü toplantısında 34 harften oluşan ‘Ortak Türk Alfabesi' önerisi üzerinde uzlaşıldığını bildirdi.

Hakkarili baba, oğlu için gece gündüz çalıştı, sonunda hayalini kurduğu sehpayı yaptı

Fedakar bir baba, serebral palsi hastası olan 12 yaşındaki oğlunu mutlu etmek için kendi imkanlarıyla yaptığı ayakta durma sehpası ile onu mahalle mahalle gezdiriyor.

Suç oranı en yüksek il: İlk sıra şaşırttı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bir süredir farklı göstergeleri kullanarak yaptığı araştırmada Türkiye'nin suç oranı en yüksek ve düşük illerini sıraladı. Adana'yı ilk sıraya koyanlar şaşırdı

Önce dükkanının önüne park eden araca çarptı sonra 'Kaydırdım' diyerek özür diledi

Antalya'da dükkanının önüne park edilmesine sinirlenen esnaf park halindeki araca sahibinin gözü önünde kendi aracı ile çarptı, ardından “Kaydırdım yanlışlıkla oldu. Ben şuraya park edecektim” diyerek özür diledi.

Hatay'da iyilik gören Suriyeli, yerde bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti

Geçtiğimiz yıllarda kaybolan 80 bin TL parası Türk vatandaş tarafından bulunarak kendisine verilen Suriyeli, yerde bulduğu cüzdanın sahibini buldu ve içinde 5 bin TL para olan cüzdanı sahibine teslim etti.

Yürüyerek gittiği hastanede hayatını kaybeden Yüsra'nın otopsi raporu çıktı

Bursa'da bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu, ailesinin iddiasına göre yanlış serum sebebiyle hayatını kaybetti. Acılı aile sorumlu olduklarını iddia ettiği kurum ve kişiler hakkında şikayette bulunurken, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporunda tedavi sırasında kullanılan ilaçların tedavi düzeyinde olduğu, toksik düzeyde olmadığı, aranan toksik maddelerin bulunmadığı, Yüsra'nın ölümünün kalp kası enfeksiyonu ve gelişen komplikasyonları sonucu meydana geldiği ifade edildi.

Enkazdan 91 saat sonra kurtarılan minik Ayda'nın son hali

2020 yılında gerçekleşen İzmir depreminde Rıza Bey Apartmanı'nın yıkılması sonucu enkaz altında kalan ve 91 saat süren yoğun çalışma sonucunda kurtarılan küçük Ayda, okula başladı. Depremde yaşadığı bu büyük travmayı atlatan Ayda'nın okula başlaması, ailesi ve çevresinde büyük sevinç yarattı.


Seç