Haber Bandı Dünya Haberleri
Dünya Haberleri
Katil İsrail yüzünden Lübnanlılar da sürgünde...

Lübnan medyasına göre, İsrail'in saldırılarına maruz kalan ülkenin güneyinden 10 binlerce kişi başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine doğru göç ediyor.

İsrail Lübnan'ı vuruyor: 274 kişi öldü, 400'den fazla yaralı var

İsrail ordusu, Lübnan kasabalarında Hizbullah’ın silah sakladığını iddia ettiği evleri hedef aldı, 800 bombardıman düzenledi. Hizbullah ise üç İsrail mevzisini çok sayıda roketle vurdu. İsrail, akşam saatlerinde Beyrut'u vurmaya başladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında çocuk, kadın ve...

Hizbullah'tan İsrail'e sert karşılık: 'Acımasız katliama ilk yanıt' füzelerle verildi

Hizbullah, geçtiğimiz hafta İsrail’in çağrı cihazı ve telsizlere yönelik siber saldırılarına karşılık olarak İsrail’e füze saldırısı başlattı. Hizbullah saldırıyı, “İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği acımasız katliama ilk yanıt” olarak nitelendirdi. Yayınlanan açıklamada, İsra...

İran'da kömür madeni faciası: Ölü ve yaralılar var

İran'ın doğusundaki Güney Horasan kentindeki kömür madeninde metan gazı patladı. Reuters'ın bildirdiğine göre patlamada en az 51 madenci yaşamını yitirdi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

Zelenski'den gizemli zafer planı: Bu hafta ABD'ye sunacak

Ukrayna Devlet başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'yla savaşı sonlandırmaya yönelik gizemli zafer planını bu hafta gerçekleştireceği ABD ziyareti sırasında liderlere sunmaya hazırlanıyor. Gizemli plan ile ilgili fazla ayrıntı vermeyen Ukraynalı lider, planın Biden'ın yanı sıra ABD başkan adayları Kama...

Trump, Kamala Harris'in canlı yayın teklifini geri çevirdi: "Tartışma için çok geç"

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris'in "23 Ekim'de CNN'de canlı yayında tartışalım" şeklindeki önerisini "tartışma için çok geç" diyerek reddetti.

İki ülkeden vatandaşlarına çağrı: Lübnan'ı derhal terk edin

ABD ve Ürdün, İsrail'in saldırıları altında bulunan Lübnan'daki vatandaşlarına acil çıkış çağrısında bulundu. İki ülke, vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmaları uyarısını yineledi.

Üst düzey askeri komutanlardan Akil'in öldüğü doğrulandı! Bir isim daha var...

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in Beyrut'a gerçekleştirdiği saldırıda üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in hayatını kaybettiğini doğruladı. Ayrıca Hizbullah'ın Rıdvan biriminin üst düzey komutanlarından Ahmed Vehbi'nin de öldürüldüğü belirtildi.

İsrail, Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’in öldürüldüğünü öne sürdü

İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından Beyrut saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’in öldürüldüğü iddia edildi.

Üçüncü Dünya Savaşı ihtimaline karşı en güvenli ülkeler: İşte riskten uzak 12 ülke!

Son dönemde küresel çatışmalar Üçüncü Dünya Savaşı endişelerini artırdı. Lübnan'da Hizbullah'ın telsiz ve çağrı cihazlarının patlatılması sonucu 20 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. Bu olay, küresel bir savaşın ne denli yıkıcı olabileceğini gösterdi. Peki, olası bir Üçüncü Dünya Savaş...

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09
  • 10
Koreler arası çöp savaşları: Bir günde 200 balon!

Kuzey Kore, üst üste beşinci gün Güney Kore'ye çöp dolu balonlar gönderdi. Kuzey Kore tarafından 1 günde gönderilen 200 balonun 50'sinin Seul ve Gyeonggi'ye düştüğü kaydedildi. Güney Kore, halkını balonlara dokunmamaları konusunda uyardı.

İran, Haniye’nin intikamının kesinlikle alınacağını duyurdu!

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Koordinatörü General Muhammed Rıza Nakti, öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin intikamının zamanı geldiğinde İsrail'den kesinlikle alınacağını söyledi.

Gazze'de son 48 saatte 61 kişi öldü

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında son 48 saatte 61 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu can kaybı sayısı 40 bin 939’a, yaralıların sayısı ise 94 bin 616’ya yükseldi.

Ukrayna: Rusya'ya ait 67 İHA'dan 58'i düşürüldü

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya'da ait 67 insansız hava aracından 58'inin düşürüldüğünü açıkladı.

ABD’deki okul saldırısında yeni gelişme! Baba, silaha izin verdiği için tutuklandı

ABD’deki bir liseye düzenlediği silahlı saldırıda 4 kişiyi öldürmek ve 9 kişiyi yaralamakla suçlanan 14 yaşındaki çocuğun babası, oğlunun silah bulundurmasına izin verme suçlamasıyla tutuklandı.

Nijer’de şiddetli sel: 273 ölü

Aşırı yağışların esiri olan ve çoğu yerleşim yerinin hasar gördüğü Nijer'de 273 kişi yaşamını yitirirken 95 bin aile evinden oldu.

Geride büyük bir yıkım kaldı... İsrail güçleri 10 günün ardından Cenin ve Tulkerim'den çekildi

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Tukerim kentlerinden 10 günün ardından çekildi. Bölgedeki baskın ve saldırılarda onlarca Filistinli hayatını kaybederken, geriye büyük bir yıkım kaldı.

Kenya'da okul yangını: 17 öğrenci hayatını kaybetti

Kenya'da "Hillside Endarasha Primary'" isimli okulda dün gece yangın çıktı. Yangında en az 17 öğrenci yaşamını yitirirken çok sayıda öğrencinin ağır yanıklarla hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Devlet Başkanı William Ruto, sorumlulara gereken yaptırımın uygulanacağını açıkladı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

ABD'deki okul saldırısında şok detay: Saldırganın silahı babasından hediye çıkmış

Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia eyaletinde, 4 kişinin ölümüne, 9 kişinin yaralanmasına yol açan silahlı okul saldırısıyla ilgili soruşturma sürüyor. Yetkililer, 14 yaşındaki saldırganın babasının tutuklandığını açıkladı.

Gazze'de ateşkes krizi: ABD umutlu, Netanyahu temkinli

Gazze'de ateşkes görüşmeleri devam ediyor. ABD yönetimi ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ının esas olarak tamamlandığını belirtirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "Gazze'de ateşkes yakın değil" açıklamasında bulundu. Netanyahu'nun açıklamasına yanıt olarak Beyaz Saray, görüşmelerin sürdüğünü ve ateşkesten umutlu olduklarını bildirdi.

Japonya’da görevli ABD askerine cinsel saldırı suçlaması

Okinawa eyaletinde görevli bir ABD Deniz Piyadesi, bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu ve yaraladığı iddiaları üzerine savcılığa sevk edildi.

ABD yargısı Biden'ı kıskaca aldı! Tüm suçlamaları kabul etti

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, 1.4 milyon dolar vergi kaçırma suçlamasıyla açılan federal davada, kendisine yöneltilen 9 suçlamayı da kabul etti.

Harris-Trump karşı karşıya: Sessiz, kurallı ve seyircisiz münazara

ABD'de başkan adayları Kamala Harris ve Donald Trump arasında 10 Eylül'de yapılacak televizyon tartışmasının kuralları belli oldu. Her iki tarafın da kabul ettiği kurallara göre 90 dakika sürmesi beklenen tartışmaya seyirci alınmayacak ve yalnızca konuşma sırası gelen adayın mikrofonu açık olacak. Adaylar tartışma süresince kürsülerin arkasında duracak ve sahneye önceden yazılmış notlarla çıkamayacak. Reklam aralarında kampanya ekibi ile de iletişim kuramayacaklar.

Kanser Riski: Uzayda mahsur kalan astronotlar için radyasyon tehlikesi

NASA astronotları Barry Wilmore ve Suni Williams, Starliner kapsülünde yaşanan sorunlar nedeniyle Şubat 2025'e kadar Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) mahsur kalmış durumda. Haziran ayından beri uzayda yaşayan astronotların uzun süreli kalışı, radyasyona maruz kalma risklerini de akıllara getirdi. Bu durumun kanser ve diğer sağlık sorunlarına yol açabileceği kaydedildi.

ABD hayalleriyle yanıp tutuşanlara kötü haber! İşten çıkarmalar yüzde 193 arttı…

ABD’de danışmanlık şirketlerinden gelen işten çıkarma verilerine göre Ağustos ayında işten çıkarma oranı bir önceki aya göre yüzde 193 artışla 75 bin 891'e seviyesine yükseldi. 2023 yılı ağustos ayına göre yüzde 1 artış görüldü. İşe alım oranı da geçen yıla göre yüzde 41 azalarak 79 bin 697 oldu.

Yeni Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiga oldu

Dmitro Kuleba’nın istifa etmesinin ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı ve eski Ankara Büyükelçisi Andriy Sibiga Dışişleri Bakanı olarak atandı.

Eşini yıllarca istismara uğrattı: Fransa’yı şoke eden dava

Fransa'da 71 yaşındaki Dominique P. isimli bir adamın, eşine 10 yıl boyunca uyuşturup başka erkekler tarafından tecavüz ettirmesi nedeniyle yargılandığı dava gündem oldu.

Ermenistan askerleri Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna bağlı birliklerin, Azerbaycan’ın Nahçıvan’daki mevzilerine ateş açtığını duyurdu.

Papa Francis'ten Endonezya'da tarihi ziyaret

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Endonezya'nın başkenti Jakarta'da bulunan Güney Doğu Asya'nın en büyük camisi olan İstiklal Camisi'ni ziyaret etti. Papa aynı zamanda İstiklal Camisi'ni caddenin karşısında yer alan bir Katolik katedraline bağlayan 28 metre uzunluğundaki tüneli de ziyaret etti.

İsrail ordusu Batı Şeria'da bir aracı vurdu: 5 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail, işgal altında bulunan Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tubas kentinde, seyir halindeki bir aracı hedef aldı. Saldırıda araçtaki beş Filistinli gencin öldürüldüğü bildirildi. Hedef alınanlardan birinin El Fetih Hareketinin silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı komutanlarından Zekeriya ez-Zubeydi’nin oğlu olduğu açıklandı.


Seç