Haber Bandı Teknoloji Türk Hava Yolları, 84 seferini iptal etti… Ek haklar tanınacak!
Türk Hava Yolları, 84 seferini iptal etti… Ek haklar tanınacak!

Dünya genelinde yazılım kaynaklı yaşanan problem nedeniyle birçok hava yolu şirketinin biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandı. THY, uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferlerin iptal edileceğini, sefer iptalleri ve gecikmeler için yolculara “ek haklar” tanıyacağını açıkladı.

19 Temmuz 2024 - 15:17

Türk Hava Yolları, 84 seferini iptal etti… Ek haklar tanınacak!

Başta havayolu şirketleri olmak üzere global anlamdaki yazılım kaynaklı sorundan pek çok farklı sektör etkilendi.

Türk Hava Yolları ve Ajet yolcuları sabah biletleme ve rezervasyon işlemlerini yapamadı.

Uçuşlarda herhangi bir sorun yaşanmasına neden olmayan sorunun büyük oranda giderildiği öğrenildi.

"GEREKLİ AKSİYONLAR ALINMAKTADIR"

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, şunları söyledi:

"Değerli yolcularımız, bilgi sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. En kısa sürede sizlere bilgi vereceğiz. Dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır. Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz misafirlerimizden özür dileriz." 

"BAZI SEFERLERİMİZ İPTAL OLACAK"

Son olarak Türk Hava Yolları (THY), uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferlerin iptal edileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları (THY)Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, “Uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferler iptal edilecek olup, uçuşlarımız en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönecektir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

EK HAKLAR TANINACAK

THY, küresel teknik kesintilere bağlı sefer iptalleri ve gecikmeler için yolculara “ek haklar” tanıyacağını açıkladı.

Açıklamaya göre 19-25 Temmuz tarihleri arasında gerekli şartları karşılayan THY yolcuları ücretsiz rezervasyon değişikliği ve kesintisiz iade haklarından faydalanabilecek.

Bu arada Atlas Jet firmasının da sorunlar yaşadığı bildiriliyor.

Kaynak İHA
YORUMLAR
{{ commentList.length }} Yorum
YORUM YAP

Seç