Haber Bandı Spor TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan önemli açıklamalar
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan önemli açıklamalar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ile birlikte düzenlenen sponsorluk anlaşması töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

27 Eylül 2024 - 18:20

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan önemli açıklamalar

TFF BAŞKANI HACIOSMANOĞLU'NDAN KAÇAK YAYIN AÇIKLAMASI: "HEDEFİMİZ TAMAMEN ENGELLEMEK"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç ile birlikte düzenlenen sponsorluk anlaşması töreninde önemli açıklamalarda bulundu. TFF'nin Nesine ile imzaladığı sponsorluk anlaşmasında konuşan Hacıosmanoğlu, futbolun en büyük gelir kaynaklarından biri olan yayın gelirlerini tehdit eden kaçak yayın konusuna dikkat çekti.

Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Hedefimiz kaçak yayını engellemek"

"Kaçak yayın, futbolun en büyük geliri olan yayın gelirini ciddi şekilde etkiliyor. Seçildiğimiz andan itibaren bu konuda yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Hedefimiz, kaçak yayını tamamen engellemek."

"Futbolda başarı elbette önemlidir, ancak ahlaklı başarı her şeyden daha önemlidir. Bir takım şampiyon olduğunda, diğer takımların başarısız sayıldığı bir ortamda marka değerini yükseltemezsiniz. Bu bilinci Türk futboluna yerleştirmek istiyoruz. Sahada yarışacağız, saha dışında ise ortak bir payda var, bunun ortağıyız."

"Federasyon olarak biz yönetim tarafındayız, futbolu yönetenler kulüpler. Kulüp başkanlarının marka değerini yükseltme sorumluluğu var. Bu mentaliteyi Türk futboluna yerleştirirsek, marka değerini hak ettiği yere taşırız. Sponsorlarımız arttıkça, katkıları da artacaktır. Türk futboluna daha iyi hizmet etme şansımız olacak. Futbolun marka değerini futbol ailesiyle birlikte hak ettiği yere taşıyacağız."

"Serhat Akın'a yapılan saldırıyı kınıyorum"

"Futbolun barışa ve kardeşliğe hizmet etmesini istiyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Serhat Akın’a yapılan saldırıyı bir kez daha kınıyorum. Görev süremiz boyunca kamuoyunun bilmediği hiçbir nokta olmayacak."

"Futbolun her alanını travmalı bir şekilde devraldık. Hataları minimuma indirmek için ciddi çalışmalar yürütüyoruz. UEFA’dan yardım istedik ve kalıcı bir koordinatör görevlendirdiler. Genç hakemlerimizi ahlaklı bir şekilde yetiştireceğiz. Sahaya çıktıklarında renk, güç ayrımı yapmadan uygulayacak yiğit, yürekli hakemlerimiz var. Hataları minimuma indirmek hedefimiz."

"Bu sistemi değiştireceğiz"

"Futbol sahasında adaleti sağlamadığınızda, marka değerini hiçbir yere taşıyamazsınız. Babadan oğula, amcadan toruna geçen sistemi değiştireceğiz. Yetenekli çocuklarımızı yetiştireceğiz. Kimsenin endişesi olmasın, sportif başarılar sahada kazanılacak."

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

"Türk futbol ekonomisi sürdürülemez hale gelmiştir"

"Futbol yöneticileri olarak gönüllü insanlarız ve kulüpleri ileriye taşımak için fedakarlık yapıyoruz. Ancak, yayın gelirlerinin 500 milyon dolardan 96 milyon dolara düşmesi, vergilerin artması ve döviz kurundaki dalgalanmalar gibi sorunlar Türk futbol ekonomisini sürdürülemez hale getirdi."

"Sürdürülemez ekonomi, dış etkenlere daha açık hale geliyor. Bunlardan biri de illegal bahis sektörü. Sponsorlara uygun bir ortam sağladıkça daha fazla katkı sağlayacaklardır."

"Marka değeri arttıkça sponsorlar da gelecektir"

"Türk futbolunun marka değeri yükseldikçe sponsorlar da gelecektir. Sahada inanılmaz bir rekabet var, ancak saha dışında herkes ortak. Keşke bizim ülkemizde de bu anlayış hakim olsa."

Kaynak İHA
YORUMLAR
{{ commentList.length }} Yorum
YORUM YAP

Seç