Haber Bandı Teknoloji Elon Musk'ın şirketi SpaceX'e dava açıldı! Günde milyonlarca dolar kaybedebilir...
Elon Musk'ın şirketi SpaceX'e dava açıldı! Günde milyonlarca dolar kaybedebilir...

SpaceX, çevre örgütü Save RGV tarafından açılan dava ile karşı karşıya. Dava, SpaceX'in Starship roket testleri sırasında kullandığı su soğutma sisteminin durdurulmasını talep ediyor. Save RGV, şirketin bu sistemi kullanmasının çevresel etkilerini incelemeye almak istiyor ve bu süreç tamamlanana kadar Elon Musk'ın şirketinin testlerinin durdurulmasını talep etti.

13 Ekim 2024 - 15:29

Elon Musk'ın şirketi SpaceX'e dava açıldı! Günde milyonlarca dolar kaybedebilir...

Elon Musk'ın şirketi SpaceX'e dava açıldı! Şirket günde 4 milyon dolar kaybedebilir...

SpaceX, büyük bir dava ile karşı karşıya ve şirketin geleceği tehlikede!

SpaceX, mahkemeye sunduğu cevapta, testlerin durdurulmasının şirketi günlük 4 milyon dolar zarara uğratacağını belirtti. Şirket, bu kayıpların personel, tesis ve operasyon maliyetleri gibi unsurlardan kaynaklanacağını vurguladı.
 


Ayrıca, Starship'in geliştirilmesiyle ilgili ABD Hava Kuvvetleri ve NASA gibi önemli kurumlarla yapılan anlaşmaların gecikmesi riskinin olduğunu ifade etti.

SpaceX, Starship programının gelişiminde gecikmelerin, Hava Kuvvetleri'nin Roket Kargo projesine yönelik 149 milyon dolarlık ödeme planını da tehlikeye atacağını savundu. Ayrıca, bu gecikmelerin NASA ile yapılan ikinci Ay iniş sözleşmesinin iptal edilme riskini doğurabileceği belirtildi.
 


Şirketin önümüzdeki günlerde Starship Flight 5 testi için Federal Havacılık İdaresi'nden onay alması bekleniyor, ancak Save RGV’nin açtığı dava süreci testlerin akıbetini belirsiz kılıyor. SpaceX’in karşı karşıya olduğu bu dava, hem şirketin operasyonlarını hem de uzun vadeli projelerini doğrudan etkileyebilir.
 

 

Kaynak İHA
YORUMLAR
{{ commentList.length }} Yorum
YORUM YAP

Seç