Haber Bandı Dünya ABD’de büyük endişe: İran’a misilleme planları sızdırıldı, FBI devrede!
ABD’de büyük endişe: İran’a misilleme planları sızdırıldı, FBI devrede!

İran'ın yüzlerce füze ile düzenlediği saldırının ardından İsrail'in yapacağı misilleme saldırısına ilişkin ABD'ye ait belgeler sızdırıldı. Beyaz Saray, kritik saldırı öncesinde belgeleri kim tarafından sızdırıldığını araştırmaya başladı. FBI, ABD’ye ait istihbarat belgelerinin sızdırılmasını soruşturduğunu açıkladı.

22 Ekim 2024 - 22:46

ABD’de büyük endişe: İran’a misilleme planları sızdırıldı, FBI devrede!

ABD'de büyük endişe, FBI devreye girdi! İran'a misilleme saldırısının planlarını kim sızdırdı?

İran'ın İsrail'e yüzlerce füze ile düzenlediği saldırı dünyanın gündemine bomba gibi düşmüştü. Nisan ayından sonra yapılan saldırıda ilk kez hipersonik füzeler kullanılmış ve İsrail'in kritik askeri üsleri vurulmuştu. Saldırının ardından dünya, İsrail'in yapacağı misilleme saldırısına odaklandı. İran'nın petrol, askeri ve nükleer tesislerine yönelik saldırı gerçekleştirmesi beklenen İsrail'in misilleme planına ilişkin tüm belgeler, ABD'de sızdırıldı.

BIDEN: ‘ENDİŞELİYİM’

ABD Başkanı Joe Biden'ın 'endişeli' olduğunu belirttiği açıklamanın ardından, İran'a saldırı planlarını içeren istihbarat belgelerinin sızdırılmasıyla ilgili Federal Soruşturma Bürosu (FBI) devreye girdi.
 


FBI DEVREYE GİRDİ

FBI tarafından yapılan açıklamada, “FBI gizli belgelerin sızdırıldığı iddiasını araştırıyor. Savunma Bakanlığı ve İstihbarat Topluluğu'ndaki ortaklarımızla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz” denildi.

İSRAİL'İN SIZAN İRAN'A SALDIRI PLANI

İran'a yönelik misilleme hazırlıklarına ilişkin sızdırılan ABD istihbarat belgeleri, İsrail Hava Kuvvetleri'nin İran saldırılarını simüle eden tatbikatlarını ayrıntılı olarak açıklıyor. İsrail planları arasında uzun menzilli balistik füzeler ve insansız hava aracı operasyonları da yer alıyor.

Öte yandan İsrail'in askeri faaliyetlerine ilişkin uydu görüntülerinin analizini içeren söz konusu gizli belgelerin sızdırıldığı mı yoksa bilgisayar korsanları tarafından mı ele geçirildiğini bilinmiyor.
 

Kaynak İHA
YORUMLAR
{{ commentList.length }} Yorum
YORUM YAP

Seç